Nästa år ska jag...

Dom senaste åren har jag skippat nyårslöften eftersom man ändå inte håller dom. När jag var liten (eller yngre) brukade jag säga att jag skulle sluta äta godis, men det kändes som att jag bara åt mer då. Kanske har det att göra med att det som är förbjudet tar man lite extra av...

Däremot finns det saker som jag vill ändra på nästa år. Att jag väljer att börja första dagen på året är mest för att det är lättare att ha koll på dagen då, men några löften är det inte. Med löften följer stress och ångest.

Saker som jag vill ska hända eller ändras nästa år är bland annat min vikt och min syn på mig själv (låter som att jag säger emot mig själv lite där, men det handlar om olika saker). Jag kom ganska långt med mig själv det här året och bästa dagen eller dagarna var i somras när jag var i Göteborg, men sedan rasade allt plötsligt och jag var tillbaka på ruta ett igen. Eller kanske ruta två för jag kan ju trots allt gå till affären om jag måste. En annan sak är att jag ska iväg minst en gång, alltså lämna Kalmar. Det behöver inte vara att jag ska lämna landet även om det hade varit skönt, men minst en gång ska jag besöka en annan stad. Och då räknas inte Nybro, haha. Jag ska även träffa fler av dom som jag har kontakt med, hur svårt det än kommer vara. Pengarna som jag får in ska sparas. Hur det går ihop med att jag ska åka iväg vet jag inte riktigt haha, men det löser sig. Jag hade ett mål till hösten 2011, men det kommer tyvärr inte bli så. Hoppades så mycket, men saker blir inte alltid som man vill.

Det finns fler saker, men jag tror att jag håller dom för mig själv ett tag. Jag tycker att många som envisas med att ha nyårslöften borde tänka om eller bara hålla sig till ett. Att vara ärlig. Jag tycker fortfarande att det kanske är det finaste man kan lova. Annars finns det nog många andra fina saker, som att... man ska skicka blommor, små söta kort och andra fina saker till den vackraste Smultronkaninen i världen minst en gång i kvartalet, eller att man ska unna sig lite fin choklad en gång i månaden, eller att man går och fixar sitt hår trots att man egentligen inte har råd, eller att man ska stanna upp lite oftare när man är ute och njuta av det man ser och fylla lungorna med den härliga luften. Många fina saker finns det och vad man än nu tänker göra hoppas jag att nästa år blir lika bra eller ännu bättre för mig och alla som läser det här.

Gott nytt år! (kanske lite tidigt, men det gör nog inte så mycket...)

Nötskrika

Idag ska jag...