Misslyckade drömmar

Igår bakade jag. Drömmar. Det är lätt och det går fort. Jag har gjort det hur många gånger som helst i mitt liv och jag använde samma recept som alltid igår. Ändå var det något som gick snett. Det här brukar jag använda och där ser man även hur dom ska se ut. Okej, jag kanske har ändrat lite i det den här gången, men det står ju faktiskt att man kan byta ut hjorthornssaltet mot 1 tesked bakpulver. Den andra saken som kanske var annorlunda var att jag tog av mitt egna vaniljsocker istället för av köpt, men ska det ha så stor betydelse? Så här såg kakorna ut igår.

Ni kanske tycker att dom ser ut som dom ska och jag kan väl erkänna att dom är rätt lika, men bilden visar tyvärr inte riktigt hur dom var. Dom var kompakta och inte alls speciellt spröda. Inte spruckna på samma sätt. Det var som att jag hade haft mycket mer mjöl i. Dom var mer som... vanliga mördegskakor. Eller som att man hade parat en dröm med en mördeg. Drömsmak och mördegskonsistens. Besvikelse!

Så idag tänkte jag göra ett nytt försök. Gjorde precis som igår, men tillsatte lite karamellfärg för skojs skull. Resultatet blev likadant. Varför? Vaniljsockret? Bakpulvret? Jag måste köpa hem hjorthornssalt och prova med det och det egna vaniljsockret innan jag utesluter vaniljen, men det känns ju inte som att det är bakpulvret som är felet eftersom det stod i receptet att man kunde byta ut det. Nåja, så här ser dagens kakor ut och den bilden visar lite tydligare hur olika drömmar dom blev. Ser ni? Någon som vet varför det blev fel?

Svanägg

Igår hittade jag ett par svanägg. Föräldrarna simmade precis vid kanten, men jag vågade mig ganska nära boet. Jag brukar ju följa svanarna i dammen där borta, men dom bor liksom mitt i. Det här boet var på land, så det kommer bli mycket lättare att följa dom. Och kanske lite farligare, haha.

Oacceptabelt beteende

Kevins utvecklingssamtal gick nog rätt bra. Mamma tog upp vad vi tyckte och tänkte om lärarna och alla svåra uppgifter dom får i läxa och hon som pratade med dom höll med (eller gjorde hon det bara för att hon inte orkade något annat?). Innan mötet började satt mamma i korridoren och väntade och då satt det ett par ungar uppe på skåpen (som fick ta emot en hel del sparkar). Efter ett tag kom en lärare och frågade om inte dom hade lektion, dom svarade att det var låst så att dom inte kom in. Läraren gick till dörren som visade sig vara öppen. Ungarna ville inte gå in trots att läraren sa till dom flera gånger. Han blev mer och mer irriterad och sedan sa han något som fick mamma att tappa hakan. "Kom nu, dumjävel!". Säger man så eller? Hur mycket ungarna än provocerar får inte en lärare säga så. Självklart berättade mamma vad som hände och förklarade hur läraren såg ut så att hon skulle veta vem det var. Jag kan seriöst inte fatta att det går till så. Och då satt ju liksom en förälder (mamma) där och såg allt. Sådant får mig att undra vad som händer när inte någon ser. Det är som när man ser någon i affären som skriker på sitt barn, drar och sliter i det och kanske till och med ger det en örfil. Om dom inte skäms för att bete sig så ute, vad händer då bakom stänga dörrar?

Jazmin blir trimmad

Jag tog inte så noga (det är fortfarande lite långa hår på vissa ställe), men tillräckligt för att hon ska se snyggare ut. Efter trimningen fick hon sig ett bad för hon var riktigt smutsig. Nu är hon ren och fin och luktar gott :-)

Vad händer ikväll?

Jag vet inte var det fina vädret har tagit vägen, men jag tycker det är tråkigt att det försvinner så här. Man blir ju jättebesviken! Men det är i alla fall fortfarande rätt varmt och skönt. Eftersom jag inte trimmade Jazmin igår tror jag att jag ska göra det idag istället. Mamma ska på utvecklingssamtal med Kevin, så jag har inte så mycket annat för mig.Vad ska ni hitta på ikväll? Jag ska väl bara sitta hemma och titta på TV, haha. Som vanligt. Jag har nog inte varit ute den här dagen sedan jag gick på typ högstadiet. Då var det badhusparken i Nybro med några vänner som gällde.

Eget vaniljsocker

Har precis redigerat färdigt en massa bilder som jag tog förut. Det slutade ju regna, så jag gick ut en runda. Blev mest bilder på fåglar, haha.

Funderar på om jag ska gå och baka något. Tidigare idag körde jag socker och en "gammal" vaniljstång i matberedaren så det blev vaniljsocker, tydligen. Det luktar för jävla äckligt alltså. Dom som säger att färsk vanilj doftar gott borde undersöka sin näsa.

100429

Idag är det ju verkligen inte något roligt väder. Regnade rätt mycket när jag var ute med Jazmin, men jag fick i alla fall sova så länge som till halv 10. Det var skönt! Hade ju tänkt gå ut och fota lite, men det går inte på grund av regnet. Istället är det tvätt som gäller och jag kanske trimmar Jazmin också.

Spillkråka

När jag passerade ridskolan på väg mot stan igår fick jag syn på den här spillkråkan. Det satt bara precis på andra sidan så jag var jättenära och jag trodde att den skulle hinna flyga innan jag hade tagit fram kameran, men jag hann ta rätt många bilder. Den bytte stubbe ett par gånger bara.